[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

OBDELAVA IN DOSTAVA

Stroški obdelave naročila in dostave enega izdelka na naslov v Sloveniji znašajo 4,00 EUR. Ob naročilu preko 50,00€ Vam stroške pošiljanja pokrijemo mi.

DOBAVNI ROK

Priprave za dostavo oziroma izdajo vašega naročila stečejo takoj, ko prejmete elektronsko obvestilo, da je vaše naročilo v izvedbi. Rok dobave je od 1 do 14 dni. Lahko se zgodi, da je izdelek, ki ste ga naročili, pravkar pošel in ga ni več na zalogi. V tem primeru vas bomo o predvidenem novem roku dobave obvestili preko elektronske pošte.

NAČIN PLAČILA

Nudimo vam naslednje načine plačila:

  • plačilo po povzetju,
  • plačilo po predračunu,
  • plačilo s kreditno kartico,
  • plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu,

Vam najustreznejši način plačila izberete v postopku nakupa blaga. Pri pošiljki preko dostavne službe se račun nahaja v vrečki na zunanji strani pošiljke, kjer je vstavljen list z naslovnikom.

Načini plačila

Vam najustreznejši način plačila izberete v postopku nakupa blaga. Pri pošiljki preko dostavne službe se račun nahaja v vrečki na zunanji strani pošiljke, kjer je vstavljen list z naslovnikom.

Plačilo po povzetju

Naročeno blago plačate z gotovino ob prevzemu pošiljke.
Pri plačilu po povzetju ni dodatnih stroškov za prenos denarja.

Plačilo po predračunu

Naročeno blago plačate v svoji spletni banki ali s položnico (UPN) na katerikoli pošti ali banki.

Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli potrdilo o prejemu naročila, ki velja kot predračun. Vsebuje vse potrebne podatke za izvedbo plačila.

Naročeno blago bomo odpremili takoj po prejetju plačila.

Koda namena WEBI
Namen spletni nakup
IBAN SI56 6100 0001 5356 805
BIC banke prejemnika HDELSI22
Sklic ID številke naročila (ORDER)
Prejemnik DEPE prodajna dejavnost, Aleš Štrekelj s.p.

CENE

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Vse cene so brez DDV, saj prodajalec ni zavezanec za DDV. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik ima pravico skladno s 43.čl. Zakonom o varstvu potrošnikov, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek , ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v štirinajstih dneh po sporočilu o odstopu. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe s sporočilom na info@depeslippers.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v štirinajstih dneh po sporočilu. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno.

Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text] STVARNA NAPAKA

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

  • izdelek nima lastnosti, ki so nujne za normalno uporabo
  • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo katero kupec kupuje, prodajalcu pa je bila znana
  • izdelek, ki je bil izročen stranki ni enak vzorcu, ki je bil predstavljen preko obvestila

Kako se preverja primernost artikla?

Izdelek se preverja z drugim izdelkom, ki je enake vrste in mora biti brezhiben. Mora se tudi ujemati z izjavami na samem izdelku.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora v zakonsko določenem roku in natančnim opisom stvarne napake obvestiti in nam obenem omogočiti pregled izdelka.Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka sporoči, da vrača izdelek in odstopa od pogodbe. Ob tem mu ni treba navest razloga a izdelek mora biti nerabljen in nepoškodovan. Od prevzema izdelka se začne šteti rok. To velja samo za fizične fizične osebe. Odstop od pogodbe kupec sporoči na email: info@depeslippers.si

Izdelek vrnete na naslov podjetja: 

DEPE Aleš Štrekelj s.p., Smrjene 99e, 1291 Škofljica

Izdelek mora biti vrnjen v roku za odstop od pogodbe.
Strošek za kupca je poštnina, ki je obračunan s strani dostavne službe. Izdelek je treba vrniti v roku 30 dni od odstopa od pogodbe.
V primeru naročila izdelka po naročilu kupec nima možnosti odstopa od pogodbe.
Vračilo zneska je izvedeno najkasneje v 14 dneh od odpovedi od pogodbe. To se izvede s plačilom na transakcijski račun stranke zaradi zagotavljanja evidence. Vračilo ni možno v gotovini.
Na TRR se vrne le znesek, ki je bil vplačan. V primeru koriščenja promocijskih kod za popust se vrne točno tak znesek kot je bil plačan. V primeru koriščenja darilnega bona se vrne darilni bon.
V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. 
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

TEHNIČNA SREDSTVA ZA PREPOZNAVANJE IN POPRAVO NAPAK PRED ODDAJO NAROČILA

Preden kupec odda naročilo se mu odpre predogled naročila na podlagi katerega lahko preveri podatke, ki jih je izpolnil za potrebe oddaje naročila. V primeru napačnega vnosa, lahko kupec napake popravi v košarici. V kolikor naročila ne želi oddati lahko stran zapre ali zapusti oddajo naročila in tako prekine oddajo in potrditev naročila.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]